Категории

Бюлетин новини


ТАБЛЕТИ

Ако търсите ТАБЛЕТИ  сте попаднали на правилното място - podaraci.org

Best tablets 2013


 

 

КАКВО ОЗНАЧАВА ТАБЛЕТ

Много хора се чудят какво е таблет. Това устройство се появи в магазините ни в последно време и не всеки разбира как да го използва.

И така, какво е таблет. Таблет или таблет PC е нов подвид на съвременните компютри. Главната особеност на таблета е сензорен екран, който заема по-голямата част от площта на устройството. Освен това, екрана действа самостоятелно.

 

Тъй като плочите не са оборудвани с хардуерна клавиатура и мишка, писането и управлението на програмата се извършва изключително с пръсти по сензорния панел.

 

Какво е таблет: история

Историята на плочите, във формата, в която ние можем да ги видим сега, започна през януари 2010 година. Тогава Apple представи своя таблет, наречен IPAD. Устройството  получил голям успех и бързо придоби популярност сред потребителите. Това не остана незабелязано, както и голям брой компютърни производители започнаха да произвеждат свои собствени таблетни компютри. Така започна пазара на таблети, който започна много бързо да расте и развива. Все повече и повече производители предлагат различни операционни системи.

 

Какво е таблет: операционни системи

Сега на пазара можете да намерите таблетни компютри, които работят на базата на операционни системи: Apple IOS, Android и Windows 7.

 

Apple IOS - операционната система, която управлява таблети IPAD.
     Android - втората по популярност операционна система, на пазара на таблети. Повечето от устройствата, които се конкурират с IPAD, тя работи на базата на операционната система Android. Най-популярните таблети на базата на операционната система са: HTC Flyer, Acer Iconia Tab A501, Samsung Galaxy Tab P1000, DELL Streak 5, Viewsonic ViewPad 7, Alteron.
     Windows 7 - Windows 7 таблети не са много, но те ​​са там. Основното предимство на таблетите на Windows е съвместимост с всички приложения, разработени в рамките на тази операционна система. Най-популярните таблети на базата на OS са: Acer Iconia Tab W500, Impression ImPAD 0111, Archos 9 PCtablet Atom, MSI WindPad, ASUS Eee Slate.

 

Какво е таблет и защо трябва

Таблета е основно устройство за цифрово съдържание. Използването на таблета е много приятно за четене на електронни книги, документи, интернет страници, гледане на видеоклипове, снимки и презентации. В допълнение към таблета е много удобно и забавно да се играят игри. Досега са разработени стотици висококачествени игри за таблети, независимо от операционната система.

 

Но за да създадете свои собствени документи или разработки на вашия таблет е доста трудно. Липсата на клавиатура и мишка силно ограничава таблета в това отношение.

 

Въпреки това, таблетите имат редица предимства в сравнение с преносимите компютри.

     Таблетът използва по-малко енергия, което означава, че може да работи в автономен режим,много по-дълго от лаптоп.
     Плочите са много по-компактни и по-леки преносими компютри. Поради това ги използват много повече.

Надяваме се тази статия да Ви бъде от полза.
Podaraci.org – Всички права запазени.
© списание «маргарита»
© списание «маргарита»

© списание «маргарита»


© списание «маргарита»