Категории

Бюлетин новини


Как се работи с таблет

Таблет - Лесен начин на употреба

Таблетните компютри са били създадени от доста време, но само Apple, който излиза през 2010 г.с първия си IPAD, тези устройства са станали много популярни, широко разпространени и достъпни.

Основната функция на Tablet PC е липсата на клавиатура - вместо нея се използва  въвеждане чрез докосване на екрана. Това намали значително размера и теглото на устройството в сравнение с дори най-малките нотбуци.Следователно, първо са удобни да се носят навсякъде, и второ, че е удобно да се използват "в движение" или лежейки на дивана.

Важно предимство на таблетите е ,че са винаги в"бойна готовност": трябва само да натиснете един бутон, и в рамките на секунди, можете да го използвате без да се чака за операционната система и програмите - те са в паметта постоянно.

Липсата на клавиатура и мишка малко ограничава обхвата на таблета: като разлистването на голямо количество текст, има вероятност от това да ви се изморяват ръцете, но "разходка" из уеб сайтове, преглед на имейл, да играете игри и да гледат видео на таблета е най-удобно.

Въпреки това, никой не си прави труда да свърже с таблета с клавиатура и мишка, дори ако го направите- тогава той се превръща в истински настолен компютър, който във всеки един момент обаче можете да се поставите в малка чанта и да продължите работата в движение.

 

Podaraci.org – Всички права запазени.