Категории

Бюлетин новини


ИМЕ ВЪРХУ ОРИЗ/НАДПИС ВЪРХУ ОРИЗОВО ЗЪРНО

АКО ЖЕЛАЕТЕ ДА ПОРЪЧАТЕ: Изберете какво да бъде изписано на едната страна на   оризчето (до 10 символа) и поръчайте на:                                                                                             
  1. GLOBUL:0894 218 390
  2. VIVACOM: 08787 235 43

ЦЕНА 19.00 лева с фиолката !"НАДПИСИ И ИМЕНА ВЪРХУ ОРИЗОВИ ЗЪРНА"
Име на оризово зърно предлага уникалната възможност да направите подарък бижу с написано послание или име на зрънце ориз. Името на оризовото зърно е идеален подарък, тъй като може да бъде изработено по ваш вкус с добавянето на други малки неща като светещ пясък, малки цветенца, рапанчета и други, в колбичка и разбира се самият изписан ориз.

Какво е име на оризово зърно?

Основава се на древното изкуство на изписване на оризово зърно. Умението за писане на достатъчно малки символи които могат да образуват дума или фраза на едно-единствено зрънце ориз. Според древните легенди се смята, че носи късмет, щастие и защита за своите притежатели. Днес писането на ориз се смята за едно от многото чудеса на света.

Зърното от ориз се запазва в колбички, съдържащи масло; други избрани елементи и цветове могат да се включат. Колбичката е затворена с капачка със сребърно покритие бижутата могат да бъдат изработени като огърлица, медальон, обици  и дори на ключодържател или за мобилен телефон.

Как да поръчате?

Ние предпочитаме да предприем персонален подход към всяко бижу, така че ако се интересувате от такъв вид бижута, моля свържете се с нас и ние ще изработим уникално бижу за вас. Нещата които трябва да се изяснят преди да ви изработим бижуто са:


Посланието или името което може да се напише е ограничено до десет букви за едната страна на оризово зърно, но други символи могат да бъдат написани (например "любов сърце"символ може да се използва на мястото на думата "любов".

И двете страни на зрънце ориз може да се изписва с име или съобщение. Така например, вашето име може да се напише от едната страна на зрънцето ориз, а от другата на ваш приятел или близък на гърба.

Освен това, може да се постави повече от едно зрънце и всяко зрънце да съдържа различни имена.

Колбичката в която се поставя ориза е затворена с капачка със сребърно покритие. После се поставя кожена каишка, ключодържател, приставка за обици, приставка за прикрепяне към телефон.
Други елементи могат да се добавят в колбичката за декорация, като светещ пясък, малки цветя, рапанчета и оцветители.

История.

Историята на писането върху оризово зърно произлиза от древна Индия където художници които били специализирани в изработването на малки рисунки решават да направят свое собствено изкуство писането на ориз, а оризът при тях е символ на просперитета. По това време хората вярвали, че всеки който имал надпис или име върху зрънце ориз може да стане много щастлив и проспериращ. Затова тази традиция на писане на ориз се развива с времето.
Преди много години човек написал 200 букви върху едно единствено зрънце ориз с косъм коса и днес това зрънце е изложено в известен музей в Турция.
Символика.

Оризът е основната храна за далечния изток, което тясно го свързва с просперитета, плодородието и щастието. В някой култури ориз, а не злато се счита за богатство.

От древни времена оризът е символ на плодородието и често се е използвал в ритуалите като знак за добър късмет и плодородие. От символиката на ориза следва той да бъде вграден в бижута за късмет, щастие и благосъстояние.
Ако се интересувате повече за този вид изкуство, моля пишете ни или се свържете с podaraci.org


име върху оризово зърно/надписи върху ориз
бижу с ориз/надпис върху оризово зърно
подарък бижу/nameonrice